Toggle Navigation

Hälsokontroll
genom blodprov

Med ett enkelt blodprov hjälper vi dig följa, förstå och förbättra din hälsa.

Se våra blodprov

Hur fungerar det?

Beställ

Beställ

Beställ hälsokontroll eller enskilt test online.

Ta ditt blodprov

Ta ditt prov

Hitta provtagningsställe och ta ett vanligt blodprov.

Få snabba svar

Få snabba svar

En utförlig läkarkommentar medföljer dina provsvar.

Kristin Kaspersen vände sig till Werlabs för att förstå hur årets händelser påverkat hennes kropp

Läs hela intervjun

140 provtagningsställen
över hela Sverige

Hitta ditt närmaste provtagningsställe via knappen nedan. De flesta erbjuder drop-in.

Se alla provtagningsställen

Vanliga frågor

Din vårdcentral har inte som uppgift att ge dig alla tester och analyser du önskar utan kommer istället göra en egen bedömning om de tester och analyser de anser att du behöver. Sedan kommer blodprovsresultaten till din läkare som sedan ger dig en sammanfattande bild av resultaten.

Med Werlabs väljer du istället själv vad du vill testa och du får sedan detaljerad information och analys av resultaten i din privata journal online. Dessutom behöver du inte boka tid utan beställer det du vill testa i vår webbshop och du går sedan till ett anslutet provtagningsställe när det passar dig.

Nej, Werlabs ersätter inte traditionell sjukvård utan är ett komplement. Har du symptom bör du uppsöka läkare för en helhetsbedömning. Notera att det inte alltid går att fastställa om man är frisk eller sjuk endast genom blodprov. Vi har inga cancermarkörer bortsett från PSA.

Du kan gå till valfritt provtagningsställe i din provtagningsort direkt efter din beställning. Vissa tester ger mer tillförlitliga resultat på fastande mage, av den anledningen rekommenderar vi att göra provet på morgonen innan frukost. De flesta lab har drop-in men vissa kräver tidsbokning. Du kan se vad som gäller för ditt provtagningställe. Remissen är giltig i tre månader efter bokningsdatum. Har du inte genomfört provtagning under den tiden förloras remissen och man får inte tillbaka sina pengar.

Du kan köpa presentkort till familj och vänner. De måste dock alltid skapa egna konton då resultaten är sekretessbelagda och kan endast lämnas ut till den som tagit proverna. De måste även göra en egen beställning och kryssa i rutan 'Använd ett presentkort för att betala' och ange presentkortskoden där.

Ditt ärende hanteras via en elektronisk remiss och det enda du behöver ha med dig är en giltig legitimation. De flesta provtagningsställen har drop in men vissa kräver tidsbokning. Du kan se vad som gäller för ditt provtagningställe.

Våra samarbetspartners

Werlabs samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, Aleris Medilab, Unilabs, Unicare och Encia. Werlabs är registrerad vårdgivare hos Institutionen för Vård och Omsorg, IVO.

Våra samarbetspartners

Testa din hälsa idag

Werlabs
Hälsokontroll XL

En heltäckande analys av de åtta viktigaste hälsoaspekterna plus personlig läkarkommentar.

Läs mer