PCR-test med reseintyg

Ta reda på all information om testet och hur det fungerar med reseintyget.

995 kr

Läs nedåt för att beställa

Provtagningsställen för PCR-test

- Clarion Hotel Amaranten (Stockholm)

- Quality Hotel Panorama (Göteborg)

- Clarion Hotel Malmö Live (Malmö)

Hur fungerar det?

Symtomfri

Se till att vara symtomfri i 7 dagar för att minimera smittspridning.

Beställ

Beställ ditt test med e-post eller BankID.

Boka tid

För att minska smittspridning måste du boka tid för provtagning.

Ta ditt prov

Gå till ett utvalt provtagningsställe 48 timmar innan avresa och ta ditt test.

Resultat & Reseintyg

Du får ditt reseintyg vid negativt resultat 1 dag efter din provtagning till din digitala journal.

Hur fungerar reseintyget?

Olika länder kräver att man har intyg som visar ett negativt resultat för pågående Covid-19 infektion. Olika länder har olika tids- och åldersgränser då PCR-testet ska utföras. Det är ditt ansvar att undersöka vad det är för tids- och åldersgränser som gäller för ditt resmål. Information om detta hittas enklast via UD (Sweden Abroad) eller er researrangör.

Vi rekommenderar att ta PCR-testet 48 timmar innan avresa. Du får ditt reseintyg vid negativt resultat 1 dag efter provtagningen. Samtliga resenärer behöver göra en enskild bokning. Detta innebär att alla myndiga personer behöver göra en egen bokning.

Werlabs AB tar inget ansvar för om du skulle bli hindrad att genomföra din resa på grund av att intyget inte är utformat på det sätt som landet för av- eller inresa kräver.

Bokning för barn

Vi erbjuder provtagning för alla som är 5 år eller äldre. Ansvaret ligger hos respektive resenär att hålla sig uppdaterad gällande sitt destinationslands riktlinjer. Information om detta hittas enklast via UD (Sweden Abroad) eller er researrangör.

Individuell bokning krävs för samtliga resenärer - detta gäller även för barn.

 1. Boka först din egen tid och betala för ditt PCR-test.
 2. Gör sedan en helt ny bokning för respektive barn.
  • Unik e-postadress krävs för respektive bokning/barn.
  • Använd ditt mobilnummer när du skapar konto/bokning för ditt barn.
  • Du kommer att få ett SMS till din telefon med en kod som verifierar inloggningen.
 3. OBS! Kom ihåg att spara inloggningsuppgifter till respektive e-postadress, då det behövs för att ladda ned reseintygen.

Förutsättningar för att ta test

 • Du ska ha varit symtomfri i 7 dagar vid testtillfället (halsont, huvudvärk, värk i muskel och leder, feber, torrhosta, nästäppa, snuva, illamående och andningsbesvär)
 • Du behöver ha svenskt personnummer (ej skyddade uppgifter eller reserv-/samordningsnummer)
 • Du måste vara 5 år eller äldre
 • Ta med giltig legitimation till testningen (gäller även minderåriga)

PCR-test med reseintyg

995 kr

Priset för provtagning är 995 kr och reseintyg utfärdas vid negativt resultat 1 dag efter provtagning till din digitala journal.

Ett PCR-test visar om du har eller nyligen har haft Covid-19.

Beställ

Vad ska du tänka på inför PCR-test?

1 timme innan provtagning bör du inte:

 • Äta
 • Dricka (inklusive vatten)
 • Röka eller snusa
 • Borsta tänderna
 • Tugga tuggummi

När får jag mitt reseintyg?

Vi rekommenderar att ta PCR-testet 48 timmar innan avresa. Du får ditt reseintyg vid negativt resultat 1 dag efter provtagningen.

Hur fungerar reseintyget?

Olika länder kräver att man har intyg som visar ett negativt resultat för pågående Covid-19 infektion. Olika länder har olika tids- och åldersgränser då PCR-testet ska utföras. Det är ditt ansvar att undersöka vad för tids- och åldersgränser som gäller för ditt resmål.

Vi rekommenderar att ta PCR-testet 48 timmar innan avresa. Du får ditt reseintyg vid negativt resultat 1 dag efter provtagningen. Samtliga resenärer behöver göra en enskild bokning.

Werlabs AB tar inget ansvar för om du skulle bli hindrad att genomföra din resa på grund av att intyget inte är utformat på det sätt som landet för av- eller inresa kräver.

Vad finns i reseintyget?

Det reseintyg du får av Werlabs innehåller följande:

 • Analysresultat (reseintyg utfärdas endast vid negativt resultat)
 • Analysmetod
 • Provtagningstid
 • Signerat av legitimerad läkare
 • Personuppgifter (inklusive för- och efternamn, passnummer och personnummer)
 • Utfärdas på Engelska
Se exempel på reseintyg här.

Vad är ett PCR-test?

Ett PCR-test visar om du har Covid-19 just nu. Testet visar alltså om det finns RNA från SARS-CoV-2 viruset, det virus som orsakar Covid-19.

För att ta testet är det väldigt viktigt att du är symtomfri för att se till att minska smittspridning vid testtillfället.

Om du nyligen har haft Covid-19 så rekommenderar vi att du väntar i minst 14 dagar med att ta testet sedan du blev sjuk för ditt reseintyg. Det finns nämligen en risk att testet kan upptäcka RNA även om du känner dig helt återhämtad.

Hur vet man om man är symtomfri?

Har du något av följande symtom eller känner dig sjuk är du inte frisk. Då får du inte komma för provtagning.

Symtom inkluderar: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, Illamående, muskel- och ledvärk, lukt- och smakbortfall, diarré.

Vad innebär ett positivt eller negativt resultat?

Oavsett vilket resultat du får är det fortsatt väldigt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridningen.

Ett negativt resultat utesluter inte Covid-19 helt och hållet.

Ett positivt resultat innebär att du har Covid-19. Du kommer bli kontaktad av oss för att få information och förhållningsregler.

Vad har testet för specificitet och sensitivitet?

Testet har en specificitet på 100% och en sensitivitet på 90%.

En specificitet på 100% innebär att det inte blir några falskt positiva resultat.

En sensitivitet på 90% innebär att man får 1 falsk negativt resultat av 10 testade som bär på Covid-19.

Hur tar man ett PCR-test?

Ett PCR-test tas antingen via ett svalgprov, alltså från halsmandlar och bakre svalgvägg, eller som ett borstprov från nasofarynx via näsan, då viruset framförallt förökar sig i svalgväggen i början av sjukdomen (NPH-prov).

Vem analyserar testet?

Analysen sker på ett ackrediterat laboratorium.

"Aldrig varit om en så smidig kundupplevelse som med Werlabs alltså! Fanns liksom inte en enda fråga man kunde ställa. Tydlig customer journey från googling till att lämna Waterfront! 5 av 5!!!"

Oscar Berlin

"Det var smidigt, snabbt och säkert, allt med läkarkommentarer. Det känns bra att få koll på ens hälsovärden i sin digitala journal. Man får insikt i hur man mår på insidan. Jag är mycket nöjd med Werlabs och det som de erbjuder."

Carina Larsson

"Skönt att få en ordentlig genomlysning av ens värden. Något som snålas med på allmänna sjukvården. Resultatet av testet har fått mig att ändra livsstil med enorm skillnad i välmående. Snabbt och enkelt!"

Severin Eketorp

"Överskådlig och bra förklaringar till varje provsvarsområde, snabbt resultat och bra kommentar på helheten. Jättebra tjänst, kommer göra igen!"

Oliver Hagvall

"En snabb tjänst med läkarens utlåtande. Fick äntligen reda på vart mina symptom kom ifrån. Tack för snabba svar!"

Monica Haglund

Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vi på Werlabs har alltid haft som mission att hjälpa människor att må så bra som möjligt, så länge som möjligt. Coronapandemin prövar vårt samhälle och det finns ett stort behov av lösningar på hur vi tillsammans kan göra skillnad.

Vi har nu lanserat ett test som kan ge dig svar på frågan om du har haft Covid-19. Testet säljs med enbart kostnadstäckning och utan vinst, och vår förhoppning är att kunna bidra med aggregerad och anonymiserad data till Folkhälsomyndigheten för att kunna få en tydligare bild av hur stor del av samhället som har bildat antikroppar mot viruset.