Vitaminer & Mineraler

 • Vitamin & Mineraltest

  Vitaminer och mineraler är nödvändiga för många av kroppens funktioner, bl a immunförsvaret. Analysen innehåller bl a homocystein, vitamin B12, D-vitamin, zink, magnesium, järn och blodstatus. Se om du får i dig tillräckligt.

  895 kr
 • Järnbristtest

  Beställ Järntest hos Werlabs. Järn är ett ämne som normalt sätt tas upp av kroppen när vi äter. Järn finns både som cirkulerande form och som depå i kroppen (ferritin). När du har ett lågt blodvärde pga järnbrist kallas detta järnbristanemi. Vid svår järnbristanemi kan symtom som trötthet, yrsel och hjärtklappning förekomma. Personer som inte äter kött kan ligga i riskzonen eftersom det är en av våra viktigaste källor för järn.

  Hälsomarkörer

  345 kr
 • Zinktest

  Beställ Zinktest hos Werlabs. Zink är en mineral som har många funktioner i kroppen och är vitalt för kroppens produktion av nya celler. Zinkbrist kan leda till torr hud, sämre sårläkning, mag- och tarmbesvär, nedsatt immunförsvar och dålig tillväxt hos barn.

  Hälsomarkörer

  295 kr
 • D-vitamintest

  D-vitamin ger dig en bild av dina nivåer av D-vitamin, en fettlöslig vitamin som skapas i huden när solen lyser. Vitaminet finns även i vissa livsmedel. D-vitaminbrist är vanligt i de nordiska länderna under vinterhalvåret, och kan leda till trötthet och känslor av nedstämdhet.

  Hälsomarkörer

  495 kr
 • Vitamin B12-test

  Vitamin B12 är viktigt för nervsystemets funktion och bildandet av blodkroppar. Eftersom vi själva inte kan producera vitamin B12 måste vi få i oss det via kosten. Vitamin B12 finns främst i kött, fisk och andra animaliska livsmedel. Brist på vitamin B12 kan leda till blodbrist som ger trötthet, förändrad känseluppfattning och försämrade reflexer.

  Hälsomarkörer

  225 kr
 • Folattest

  Beställ Folattest hos Werlabs. Folat kallas även för folsyra eller Vitamin B9 och behövs för att bilda röda blodkroppar. Folatbrist kan medföra nedsatt känsel och sämre reflexer samt orsaka blodbrist (anemi) och ger då upphov till trötthet. Det är viktigt att inte ha folatbrist under graviditet då det kan påverka utvecklingen av fostret negativt.

  Hälsomarkörer

  245 kr