Min journal

Covid Antigen-test (utan reseintyg)

Ta reda på all information om testet, hur det fungerar och varför vi är med i kampen mot Covid-19.

545 kr

Beställ

Provtagningsställen för Antigen-test

- Fotografiska (Stockholm)

- Quality Hotel Panorama (Göteborg)

Följande påståenden måste stämma in på dig för att få ta testet:

  • - Jag har inte något av följande symtom: Hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk, lukt-och smakbortfall, diarré.
  • - Jag har inte testats positiv för covid-19 de senaste 7 dagarna.
  • - Jag har inte haft nära kontakt med någon som har covid-19 de senaste 7 dagarna.

Hur fungerar det?

Symtomfri

Se till att vara symtomfri i 7 dagar för att minimera smittspridning.

Beställ

Beställ ditt test med e-post eller BankID.

Boka tid

För att minska smittspridning måste du boka tid för provtagning.

Ta ditt prov

Gå till ett utvalt provtagningsställe och ta ditt test.

Resultat

Dina resultat är klara inom 1 timme till din digitala journal.

Vad är det för test?

Det är ett Antigen-test. Det innebär att testet mäter förekomst av vissa proteinstrukturer (äggviteämnen) som är unika för SARS-CoV-2, vilket är det virus som orsakar Covid-19.

Testet är mycket specifikt för Covid-19. Därför är det en stor sannolikhet att de som testar positivt är smittade med Covid-19 och att de är smittsamma.

Covid Antigen-test (utan reseintyg)

545 kr

Ett Antigen-test visar om du har Covid-19 eller inte. Testet mäter förekomst av vissa proteinstrukturer (äggviteämnen) som är unika för SARS-CoV-2, vilket är det virus som orsakar Covid-19.

Provtagningsställen för Antigen-test

- Fotografiska (Stockholm)

- Quality Hotel Panorama (Göteborg)

Beställ

Vad är skillnaden mellan ett PCR- och Antigen-test?

Testet är inte lika känsligt som PCR-tester där man mäter förekomst av virusets RNA. Om 100 personer testade positivt med PCR skulle bara 93 testa positivt med ett Antigen-test. Skulle man enbart provta personer med relativt större mängder virus, skulle 98 personer av 100 testa positivt med det här testet.

Vad innebär ett positivt eller negativt resultat?

Oavsett vilket resultat du får är det fortsatt väldigt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridningen.

Ett negativt resultat utesluter inte Covid-19.

Ett positivt resultat indikerar att man med stor sannolikhet har Covid-19, samt att man sannolikt är smittsamt. Detta då testet är mycket specifikt för Covid-19.

Hur tar man ett Antigen-test?

Antigen-testet tas som ett borstprov från nasofarynx via näsan, då viruset framförallt förökar sig i svalgväggen i början av sjukdomen (NPH-prov).

Vem har tagit fram testet?

Leverantör är det globala diagnostikföretaget Abbott och själva testet heter PANBIO™ COVID-19 Ag RAPID TEST DEVICE.

Vad har testet för specificitet och sensitivitet?

Specificitet: 99,4% (jämfört med PCR)

Sensitivitet: mellan 93,3% och 98,2% (jämfört med PCR)

"Aldrig varit om en så smidig kundupplevelse som med Werlabs alltså! Fanns liksom inte en enda fråga man kunde ställa. Tydlig customer journey från googling till att lämna Waterfront! 5 av 5!!!"

Oscar Berlin

"Det var smidigt, snabbt och säkert, allt med läkarkommentarer. Det känns bra att få koll på ens hälsovärden i sin digitala journal. Man får insikt i hur man mår på insidan. Jag är mycket nöjd med Werlabs och det som de erbjuder."

Carina Larsson

"Skönt att få en ordentlig genomlysning av ens värden. Något som snålas med på allmänna sjukvården. Resultatet av testet har fått mig att ändra livsstil med enorm skillnad i välmående. Snabbt och enkelt!"

Severin Eketorp

"Överskådlig och bra förklaringar till varje provsvarsområde, snabbt resultat och bra kommentar på helheten. Jättebra tjänst, kommer göra igen!"

Oliver Hagvall

"En snabb tjänst med läkarens utlåtande. Fick äntligen reda på vart mina symptom kom ifrån. Tack för snabba svar!"

Monica Haglund

Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vi på Werlabs har alltid haft som mission att hjälpa människor att må så bra som möjligt, så länge som möjligt. Coronapandemin prövar vårt samhälle och det finns ett stort behov av lösningar på hur vi tillsammans kan göra skillnad.

Vi har nu lanserat ett test som kan ge dig svar på frågan om du har haft Covid-19. Testet säljs med enbart kostnadstäckning och utan vinst, och vår förhoppning är att kunna bidra med aggregerad och anonymiserad data till Folkhälsomyndigheten för att kunna få en tydligare bild av hur stor del av samhället som har bildat antikroppar mot viruset.