Min journal

Coronatest

Vårt Covid-19 Antikroppstest

Ta reda på all information om testet, hur det fungerar och varför vi är med i kampen mot Covid-19.

Kostnadsfritt test för dig som bor i Region Stockholm

Fram till den 20 juli har du som bor i Region Stockholm möjlighet att göra ett kostnadsfritt Covid-19 antikroppstest. Du kan ta test på: Waterfront Congress Centre, Kistamässan eller Annexet.

Du måste gå via 1177 för att kunna ta del av denna möjlighet. Köper du ett antikroppstest här på vår sida så går du utanför systemet för kostnadsfria tester för Region Stockholm.

Kostnadsfritt test

via Region Stockholm

Hur fungerar det?

Symtomfri

Se till att vara symtomfri i 14 dagar för ett mer tillförlitliga resultat och för att minimera smittspridning.

Beställ

Beställ ditt test med e-post eller BankID.

Boka tid

För att minska smittspridning måste du boka tid för provtagning.

Ta ditt prov

Gå till ett utvalt provtagningsställe och ta ditt test.

Resultat

Dina resultat fås inom 2-10 arbetsdagar till din digitala journal.

Vad är det för test?

Om du har haft symtom såsom halsont, huvudvärk, värk i muskel och leder, feber, torrhosta, nästäppa, snuva, illamående, andningsbesvär så kan det vara tecken på Covid-19.

Testet påvisar förekomsten av antikroppar (IgG) och kan ge dig svar på frågan om du har haft Covid-19. Testet tas venöst, dvs. blodprov tas i armvecket av behörig sjukvårdspersonal. Dina resultat kommer förmedlas genom din digitala Werlabs journal inom 2-10 arbetsdagar.

Testet analyseras av Unilabs som är ett kvalitetskontrollerat laboratorium.

Detta test har:

Specificitet: 99.6%

Sensitivitet: 100% *

* Se studien här

Tillsammans i kampen mot Covid-19

Vi på Werlabs har alltid haft som mission att hjälpa människor att må så bra som möjligt, så länge som möjligt. Coronapandemin prövar vårt samhälle och det finns ett stort behov av lösningar på hur vi tillsammans kan göra skillnad.

Vi har nu lanserat ett test som kan ge dig svar på frågan om du har haft Covid-19. Testet säljs med enbart kostnadstäckning och utan vinst, och vår förhoppning är att kunna bidra med aggregerad och anonymiserad data till Folkhälsomyndigheten för att kunna få en tydligare bild av hur stor del av samhället som har bildat antikroppar mot viruset.

Covid-19 Antikroppstest *

Priset innebär enbart kostnadstäckning för Werlabs.

750 kr

* För tillfället kan man endast testa sig på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Ekeby, Eskilstuna, Gävle, Hagfors, Halmstad, Jönköping, Kristianstad, Linköping, Norrköping, Skövde, Trollhättan, Ulricehamn, Vetlanda, Visby, Västerås, Örebro.

Vad ingår

Snabba provsvar

Resultat inom 2-10 arbetsdagar efter provtagning

Tillförlitliga resultat

Specificitet: 99.6% och Sensitivitet: 100% *

* Se studien här

Resultat och tolkning

Resultat i digital journal med tolkning enligt gällande rekommendationer.

Registrera dig

För tillfället erbjuder vi Covid-19 test i följande städer på utvalda provtagningsställen:

Stockholm, Göteborg, Malmö, Ekeby, Eskilstuna, Gävle, Hagfors, Halmstad, Jönköping, Kristianstad, Linköping, Norrköping, Skövde, Trollhättan, Ulricehamn, Vetlanda, Visby, Västerås, Örebro.

Bor du inte i närheten av städerna ovan? Ange dina uppgifter i formuläret nedan så kommer vi kontakta dig när det blir aktuellt i ditt område.

Privatperson Företag
Privatperson Företag

* Obligatoriska fält

* Obligatoriska Fält

Vanliga frågor

Om Covid-19 Antikroppstest

Se alla frågor

Det är ett serologiskt test som påvisar antikroppar. Testet kan påvisa om en person har genomgått en Covid-19 infektion och därefter bildat antikroppar mot viruset. Werlabs Covid-19 test påvisar förekomsten av IgG antikroppar:

  • Immunglobulin G (IgG) är en antikropp som uppträder senare. Kan tala för genomgången eller infektion i sent skede.

Det test vi tillhandahåller kan påvisa antikroppar. Förekomst av dessa antikroppar kan tala för genomgången sjukdom.

För att få ett mer tillförlitligt resultat samt för att begränsa möjlig smittspridning på våra utvalda provtagningsställen ska du ha varit symtomfri i 14 dagar för att få ta testet.

Om man har haft en luftvägsinfektion med feber, hosta, muskelvärk och huvudvärk så kan det vara tecken på influensa, Covid-19 eller en vanlig förkylning. Testet kan påvisa antikroppar mot Covid-19, vilket kan tala för genomgången infektion.

Vi kommer bidra med aggregerad och anonymiserad data till Folkhälsomyndigheten för att kunna få en tydligare bild av hur stor del av samhället som har bildat antikroppar mot viruset.

Hjälp