Antigen-test med covidbevis

Ta reda på all information om testet och hur det fungerar med covidbeviset.

445 kr

Läs nedåt för att beställa

Provtagningsställen för Antigen-test

- Werlabs @ Pressbyrån, Klarabergsgatan 29 (Stockholm)

Hur fungerar det?

Symtomfri

Du ska ha varit symtomfri i 7 dagar för att minimera smittspridning.

Beställ

Beställ ditt test med e-post eller BankID.

Boka tid

För att minska smittspridning måste du boka tid för provtagning.

Ta ditt prov

Ta ditt test på vald provtagningsplats.

Resultat & Covidbevis

Covidbevis via e-Hälsomyndigheten (för resor inom EU) vid negativt resultat inom 1 timme från provtagningen och ett läkarintyg (för resor utanför EU) senast kl 12 dagen efter provtagning.

Hur fungerar covidbeviset?

Covidbevis via e-Hälsomyndigheten (för resor inom EU) vid negativt resultat inom 1 timme från provtagningen och ett läkarintyg (för resor utanför EU) senast kl 12 dagen efter provtagning.

Samtliga resenärer behöver göra en enskild bokning. Detta innebär att alla myndiga personer behöver göra en egen bokning.

Det är ditt ansvar att ta reda på vilka regler som gäller i det land som du ska resa till. Du hittar informationen enklast på Sweden Abroad.

Werlabs AB tar inget ansvar för om du skulle bli hindrad att genomföra din resa på grund av att intyget inte är utformat på det sätt som landet för av- eller inresa kräver.

Bokning för barn

Vi erbjuder provtagning för alla som är 5 år eller äldre. Ansvaret ligger hos respektive resenär att hålla sig uppdaterad gällande destinationslandets riktlinjer. Information om detta hittas enklast på Sweden Abroad.

Bokning för familj som reser tillsammans (vårdnadshavare + barn)

 1. Vårdnadshavare loggar in / skapar konto,
 2. Lägg till ytterligare barn på bokning (sök på personnummer),
 3. Familjen går på gemensam tidsbokning,
 4. Vårdnadshavaren har tillgång till barnens resultat genom inloggning i sin personliga journal, till den dagen som barnen fyller 15 år.

Bokning för barn som reser utan vårdnadshavare

 1. Skapa konto / logga in med barnets personuppgifter,
 2. Unika personuppgifter krävs för respektive bokning/barn.

Resor utanför EU

Om du ska resa utanför EU så gäller inte covidbeviset, då krävs det istället ett läkarintyg som intygar ett negativt testresultat. Det är ditt ansvar att ta reda på vilka regler som gäller i det land som du ska resa till. Du hittar informationen enklast på Sweden Abroad.

En av våra läkare kommer att gå igenom ditt provresultat från ditt Antigen-test och utfärda ett läkarintyg vid negativt resultat. Läkarintyget utfärdas senast kl 12 dagen efter provtagning.

När ett läkarintyg är utfärdat så loggar du in på din personliga journal. Inne i journalen kan du välja att ladda ner ditt läkarintyg genom att trycka på knappen: Hämta läkarintyg (resor utanför EU).

Antigen-test med covidbevis

445 kr

Priset för provtagning är 445 kr och covidbevis via e-Hälsomyndigheten (för resor inom EU) utfärdas vid negativt resultat inom 1 timme från provtagningen och ett läkarintyg (för resor utanför EU) senast kl 12 dagen efter provtagning.

Ett Antigen-test visar om du har eller nyligen har haft Covid-19.

Provtagningsställen för Antigen-test

- Werlabs @ Pressbyrån, Klarabergsgatan 29 (Stockholm)

Beställ

När får jag mitt covidbevis?

Du får ditt covidbevis via e-Hälsomyndigheten (för resor inom EU) vid negativt resultat inom 1 timme från provtagningen.

Exempel på Covidbevis för negavtivt provsvar.

När får jag mitt läkarintyg?

Läkarintyget utfärdas senast kl 12 dagen efter provtagning. En av våra läkare kommer att gå igenom ditt provresultat från ditt Antigen-test och utfärda ett läkarintyg vid ett negativt resultat.

Hur fungerar covidbeviset?

Du får ditt covidbevis vid negativt resultat senast 1 timme efter provtagning. Samtliga resenärer behöver göra en enskild bokning. Detta innebär att alla myndiga personer behöver göra en egen bokning.

Det är ditt ansvar att ta reda på vilka regler som gäller i det land som du ska resa till. Du hittar informationen enklast på Sweden Abroad.

Werlabs AB tar inget ansvar för om du skulle bli hindrad att genomföra din resa på grund av att intyget inte är utformat på det sätt som landet för av- eller inresa kräver.

Vad finns i läkarintyget för resor utanför EU?

Det läkarintyg du får av Werlabs innehåller följande:

 • Analysresultat (läkarintyg utfärdas endast vid negativt resultat)
 • Provtagningsmetod
 • Provtagningstid
 • Signerat av legitimerad läkare
 • Personuppgifter (inklusive för- och efternamn, passnummer och personnummer)
 • Utfärdas på Engelska
Exempel på läkarintyg för negativt Antigen-test.

Vad är ett Antigen-test?

Ett antigentest innebär att testet mäter förekomst av vissa proteinstrukturer (äggviteämnen) som är unika för SARS-CoV-2, viruset som orsakar Covid-19. Förekomst av antigen i provet talar för en pågående infektion av Covid-19.

Testkittet vi använder oss av (PANBIO™ COVID-19 Ag RAPID TEST DEVICE ,Abbott) är CE märkt och avsett för diagnostik av Covid-19 och användning av sjukvårdspersonal.

För att ta testet är det väldigt viktigt att du är symtomfri för att se till att minska smittspridning vid testtillfället.

Om du nyligen har haft Covid-19 så ska du ha varit symtomfri i minst 7 dagar innan du provtar dig för ditt covidbevis.

Hur vet man om man är symtomfri?

Har du något av följande symtom eller känner dig sjuk är du inte symptomfri. Då får du inte komma för provtagning.

Symtom inkluderar: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk, lukt- och smakbortfall, diarré.

Vad innebär ett positivt eller negativt resultat?

Oavsett vilket resultat du får är det fortsatt väldigt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridningen.

Ett negativt resultat utesluter inte Covid-19 helt och hållet.

Ett positivt resultat innebär att du har Covid-19. Du kommer bli kontaktad av oss för att få information och förhållningsregler.

Vad har testet för specificitet och sensitivitet?

Alla våra test håller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Näsprov jämfört med PCR-test:
Sensitivitet 98,1 % / Specificitet 99,8 % enligt tillverkarens egen data.

Hur tar man ett Antigen-test?

Ett antigen-test tas som ett borstprov via näsan, ett såkallat näsprov för en mildare provtagningmetod jämfört med svalgprov. Näsprov innebär en ca 2 cm insättningsdjup för att minimera oönskade reflexer, såsom hosta eller nysningar, utan att påverka prestandan på testet.

"Aldrig varit om en så smidig kundupplevelse som med Werlabs alltså! Fanns liksom inte en enda fråga man kunde ställa. Tydlig customer journey från googling till att lämna Waterfront! 5 av 5!!!"

Oscar Berlin

"Det var smidigt, snabbt och säkert, allt med läkarkommentarer. Det känns bra att få koll på ens hälsovärden i sin digitala journal. Man får insikt i hur man mår på insidan. Jag är mycket nöjd med Werlabs och det som de erbjuder."

Carina Larsson

"Skönt att få en ordentlig genomlysning av ens värden. Något som snålas med på allmänna sjukvården. Resultatet av testet har fått mig att ändra livsstil med enorm skillnad i välmående. Snabbt och enkelt!"

Severin Eketorp

"Överskådlig och bra förklaringar till varje provsvarsområde, snabbt resultat och bra kommentar på helheten. Jättebra tjänst, kommer göra igen!"

Oliver Hagvall

"En snabb tjänst med läkarens utlåtande. Fick äntligen reda på vart mina symptom kom ifrån. Tack för snabba svar!"

Monica Haglund