Hälsokontroll — så fungerar det

Beställ

Beställ

Beställ hälsokontroll eller enskilt test online.

Ta ditt blodprov

Ta ditt prov

Hitta provtagningsställe och ta ett vanligt blodprov.

Få snabba svar

Få snabba svar

En utförlig läkarkommentar medföljer dina provsvar.

1. Beställ analys

Du beställer din analys och betalar i kassan. För att göra en beställning så krävs det att du har en personlig emailadress och mobilnummer. När du beställer ett test skapas en elektronisk remiss så det enda du behöver ta med dig till provtagning är din legitimation. Du hittar hela urvalet av tester under Våra blodprov.

2. Gå till provtagning

Vi har över 120 provtagningställen i samarbete med den svenska sjuk- och hälsovården. Redan dagen efter din beställning (vardagar) kan du gå till provtagning och remissen är giltig i 3 månader. Du behöver normalt inte boka en tid utan går direkt till provtagningen (som oftast har ett eget väntrum).

För många tester är det viktigt att du fastar i 12 timmar innan testet och att det tas före kl 10 på morgonen (gäller bl.a. hälsokontroll Bas, Large och XL). Du hittar ditt närmaste provtagningsställe på: Provtagningsställen.

3. Få snabba svar med läkarkommentar i din journal

Så fort du har fått nya resultat får du ett SMS och du kan då logga in på Min journal och se dina provsvar. De första resultaten kommer redan samma dag men vissa tester tar dock längre tid att analysera, exempelvis hormoner. Läkarkommentaren skrivs när när alla provsvar inkommit.

För flertalet mindre testpaket innebär detta att du snabbt har fullständiga svar och kommentar från läkare, men för lite större testpaket tar det ofta lite längre tid. På vissa provtagningsorter kan transporten av blodproven till det tekniska laboratoriet ta lite längre tid, alltså kan även det kan göra att tidsplanen förskjuts något.

Har du flera frågor så finns Vanliga frågor, en sida som innehåller en samling av svaren på de vanligaste frågorna folk frågar om Werlabs.

Werlabs Hälsokontroll XL

En heltäckande analys av de åtta viktigaste hälsoaspekterna plus personlig läkarkommentar.

Visa mer