Allergitest XL

Testa alla allergier på en gång.

Du märker fort om du har en allergisk reaktion mot något, det kan dock vara svårare att veta exakt vad du är allergisk mot. Genom att utföra ett blodtest för björkpollenallergi kan du snabbt få svar på detta. Är du allergisk mot just björkpollen så kan du även vara allergisk mot annat, som exempelvis hasselnöt, äpple, persika, körsbär och så vidare. Det kan även vara smart att hålla sig uppdaterad om när björkar börjar pollinera och vilka områden som det finns särskilt mycket pollen, speciellt när våren är på ingång. Om du vet att du är allergisk mot björkpollen kan du förbereda dig inför pollensäsongen genom att ta lämplig medicin i tid. På så sätt kan du klara dig bättre och minimera symtomen så gott det går.

Alla personer reagerar olika när de kommer till allergi mot födoämnen. En del får ”lindrigare” besvär som exempelvis magont, illamående och diarré. Andra får hudutslag eller till och med problem med att andas. Det är även vanligt att man upplever trötthet, klåda eller svullnader i ansiktet. Ett fåtal personer får anafylaktisk chock, något som är livshotande och kräver omedelbar vård. Vi testar för komjölk, ägg, vete jordnötter, äggvita och sojaböna. Genom att tidigt veta vad du är allergisk mot kan du minska risken att du får i dig detta ämne. En allergi kan uppstå när som helst, dock är det vanligt att allergier mot födoämnen visar sig under barndomen. Det är vanligt att man behöver föra en matdagbok under en allergitestning.

De vanligaste allergierna mot husdjur är allergi mot katt, hund och häst. Det är möjligt att vara allergiskt mot endast ett djurs allergen. Vårt allergitest kan påvisa allergi mot katt, hund, häst samt gåsfjäder. Just gåsfjädrar är en vanlig stoppning i kuddar och täcken. Majoriteten av dagens allergier behandlas på samma sätt, bland annat med antihistamin och kortison. Om du har allergiska reaktioner mot vissa typer av djur, men inte är säker på exakt vad det är som orsakar detta så kan ett allergitest mot husdjur passa perfekt.


Dessa tester ingår i Allergitest XL:

  • Allergi mot födoämne: komjölk, ägg, vete, jordnöt, äggvita och sojaböna
  • Allergi mot husdjur: katt, häst, hund, gåsfjäder
  • Allergi mot björkpollen: de med björkpollenallergi brukar även reagera på hasselnöt, äpple, persika, körsbär, och kiwi