Binjuretest - DHEAS

Binjuretest - DHEAS

395 kr

DHEAS är ett hormon som skapas i binjurarna och som i kroppen ombildas till testosteron och östrogen. Obalans i DHEAS kan leda till diffusa symtom som trötthet och avmagring. DHEAS kan vara lågt vid binjuresvikt (Addisons sjukdom).

Vad kan Binjuretest - DHEAS berätta för dig

  • Mäter dina DHEAS-nivåer i kroppen.

  • Ger dig bilden av ditt DHEAS-värde - som återspeglar binjurebarkens aktivitet i bildningen av könshormon.

  • Upptäcker eventuell binjurebarksvikt som påverkar ditt östrogen och testosteronvärde och kan bland annat leda till trötthet och avmagring.

Vilka markörer testas?

Vad är DHEAS

DHEAS är ett förstadium till steroidhormonet DHEA som i sin tur är ett förstadium till flera av våra könshormoner. Produktionen sker i binjurarna och denna styrs bl.a. från hypofysen, en liten körtel på undersidan av hjärnan. DHEAs ökar våra endorfinnivåer, stärker vårt immunförsvar och kallas ofta för vitalitets- eller ungdomshormonet. Nivåerna av DHEAs är som högst i 25-årsåldern och vid 70-års ålder kvarstår endast runt 20 procent av denna nivå.

Inför ditt test

  • Fasta krävs inte innan provtagning

  • Ta testet när som helst på dagen

Så fungerar det

Välj hälsokontroll

Beställ den hälsokontroll som passar dig och dina mål bäst. Efter beställning får du information på mejl om hur du går vidare och väljer provtagningsställe.

Gör ditt test

Werlabs har ett nätverk med 200+ anslutna provtagningsställen där du kan välja tidsbokning eller drop-in för ditt blodprov. Information om vad du ska tänka på inför provtagning kommer på mejl.

Resultat

Dina resultat kommer till din digitala Werlabs-journal inom 2-4 arbetsdagar, granskat och kommenterat av en legitimerad läkare. Vissa tester kan ha längre svarstid.

Uppföljning

Vi rekommenderar att du gör regelbundna hälsokontroller för att upptäcka eventuella avvikelser i ett tidigt skede. Det ger dig bättre möjlighet att förebygga innan det krävs sjukvård och behandling.

Bra att veta

En digital remiss skickas till det Werlabs-anslutna provtagningställe som du har väljer när du aktiverar ditt test. Du kan gå direkt och göra din provtagning men observera att vissa provtagningsställen kräver tidsbokning.

Varför Werlabs

Varför Werlabs

Vi tror på vetenskap och vi vill att du ska känna dig trygg

  • Vi är registrerad vårdgivare hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg

  • Vi samarbetar med över 200 provtagningsställen runtom i hela Sverige

  • Vi samarbetar med tre ackrediterade lab - Synlab, Unilabs och Karolinska universitetslaboratoriet

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Vad händer när jag har beställt en hälsokontroll? Vårt läkarteam kommer att gå igenom dina resultat och ge dig en utförlig kommentar över helheten i din digitala journal. Du kan även gå igenom varje markör var för sig för att få tydligare information.