Sköldkörtelprov

Sköldkörtelprov

545 kr

Sköldkörteln bildar hormoner som påverkar kroppens funktioner på många olika sätt. Vid en obalans kan diffusa symtom uppstå. Några vanliga symtom är trötthet, viktökning och koncentrationssvårigheter, men även ångest och viktminskning. Genom att kontrollera sköldkörtelprover kan eventuella avvikelser upptäckas. Sköldkörtelprov ger dig en översikt över sköldkörtelns funktion i nuläget.

Vilka markörer testas?

Vad är T3 Fritt - Trijodtyronin

Sköldkörtelhormonet trijodtyronin (T3) är tillsammans med tyroxin (T4) viktiga för vår ämnesomsättning. Endast en liten del trijodtyronin (T3) bildas direkt i sköldkörteln och huvuddelen är omvandlat från den relativt inaktivt T4 i bl.a. lever och njure. Nästan allt tyroxin (T4) och trijodtyronin (T3) som finns i blodet är bundet till äggviteämnen, men det är dock bara de hormoner som finns fria i blodet som har effekt på vår ämnesomsättning och därför är det mängden fritt hormon som man mäter vid provtagning.

Så fungerar det

Välj hälsokontroll

Beställ den hälsokontroll som passar dig och dina mål bäst. Efter beställning får du information på mejl om hur du går vidare och väljer provtagningsställe.

Gör ditt test

Werlabs har ett nätverk med 200+ anslutna provtagningsställen där du kan välja tidsbokning eller drop-in för ditt blodprov. Information om vad du ska tänka på inför provtagning kommer på mejl.

Resultat

Dina resultat kommer till din digitala Werlabs-journal inom 2-4 arbetsdagar, granskat och kommenterat av en legitimerad läkare. Vissa tester kan ha längre svarstid.

Uppföljning

Vi rekommenderar att du gör regelbundna hälsokontroller för att upptäcka eventuella avvikelser i ett tidigt skede. Det ger dig bättre möjlighet att förebygga innan det krävs sjukvård och behandling.

Inför ditt test

  • Fasta krävs inte innan provtagning

  • Undvik kosttillskott med högt innehåll av biotin (vitamin B7, vitamin H) innan testet

  • Vänta med att ta din sköldkörtelmedicin till efter provtagning

  • Ta testet när som helst på dagen

Bra att veta

En digital remiss skickas till det Werlabs-anslutna provtagningställe som du har väljer när du aktiverar ditt test. Du kan gå direkt och göra din provtagning men observera att vissa provtagningsställen kräver tidsbokning.

Varför Werlabs

Varför Werlabs

Vi tror på vetenskap och vi vill att du ska känna dig trygg

  • Vi är registrerad vårdgivare hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg

  • Vi samarbetar med över 200 provtagningsställen runtom i hela Sverige

  • Vi samarbetar med tre ackrediterade lab - Synlab, Unilabs och Karolinska universitetslaboratoriet

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Vad händer när jag har beställt en hälsokontroll? Vårt läkarteam kommer att gå igenom dina resultat och ge dig en utförlig kommentar över helheten i din digitala journal. Du kan även gå igenom varje markör var för sig för att få tydligare information.