Beställ

Werlabs finns av en enda anledning Vi vill hjälpa människor att må så bra som möjligt, så länge som möjligt.

Vi tror att det första och mest effektiva steget för att skapa ett friskare Sverige är att ge människor den kunskap som behövs för att kunna påverka sin hälsa. I tid och över tid.

Allt började i Sverige

Werlabs grundades i Stockholm 2013 av allmänläkaren Rickard Lagerqvist efter att han konstaterat att många av de folksjukdomar som han dagligen behandlade sina patienter för hade kunnat förebyggas. Många patienter var alltså sjuka, helt i onödan! Ett blodprov hade däremot tidigt kunnat visa om dessa patienter befunnit sig i en riskzon för att drabbas av livsstilssjukdomar.

Idag erbjuder vi en mängd olika hälsokontroller till människor som proaktivt vill följa, förstå och förbättra sin hälsa. Du kan välja att göra din hälsokontroll på över 140 olika provtagningsställen, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Vårt namn

Visste ni att Werlabs från början hette We are labs? Idag heter vi kort och gott Werlabs men namnet skvallrar om att allt vi gör, görs med utgångspunkt i den medicinska världen. Alla våra hälsokontroller analyseras på etablerade laboratorier såsom Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och Synlab Medilab för att skapa en säker tjänst med hög kvalitet.

Linnea Haggård

Lovisa Krantz

Medical Team Lead

Våra superhjältar

Werlabs egna superhjältar är vårt medicinska team. Det består av läkare med svensk läkarlegitimation som delar vår passion för att revolutionera vården med innovativa teknologier. Sedan 2013 har våra läkare analyserat mer än 8,5 miljoner blodmarkörer och hjälpt över 300 000 människor att förstå mer om sin hälsa. Genom innovation och förebyggande vård kan vi förbättra Sveriges hälsa - ett stick i taget.

Werlabs är en registrerad vårdgivare hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Medical Board

Kerstin Brismar

Kerstin Brismar

Senior professor
Karolinska Institutet

Forskning fokuserad på diabeteskomplikationer.

Studerar riskfaktorer för att drabbas av typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdom samt effekten av livsstilsfaktorer som prevention.

Anna Norhammar

Anna Norhammar

Professor
Karolinska Institutet

Forskning om sambandet mellan hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes.

Studerar komplikationer till typ 2-diabetes för att i framtiden kunna förebygga och bättre behandla riskfaktorer.

Våra tre principer

Se mer än spegeln visar

Aldrig förr har vi varit så intresserade av hälsa och träning. Problemet är att de bilder vi matas med från reklam, sociala medier eller vår egen spegelbild inte säger särskilt mycket om hur vi faktiskt mår. På insidan, där det räknas. Under ytan finns däremot mängder av indikatorer för hur en person mår och vilken kost och träning som passar. Nyckeln till välmående finns i dig snarare än i kvällstidningarnas löpsedlar.

Det finns inga hälsoknep

Det finns fler hälsometoder, dieter och mirakelkurer än vad som går att räkna. Problemet är att de ofta är kortsiktiga och gjorda för att ge snabba resultat. Vi tror på att skapa förändringar i livsstilen som går att upprätthålla över tid och därför är Werlabs startskottet för dig som vill vara proaktiv i arbetet med din hälsa. I tid och över tid.

Förebygg istället för att behandla

Många av våra vanligaste sjukdomar är livsstilsrelaterade och hade kunnat undvikas om de upptäcks i tid. Genom att regelbundet kontrollera din hälsa får du makten att så tidigt som möjligt upptäcka riskfaktorer och korrigera din livsstil för att undvika sjukdomar som exempelvis typ 2-diabetes.

Följ oss

Häng med på resan mot ett friskare Sverige eller titta in för inspiration om allt som rör hälsa och välmående!

Var med och gör skillnad

Vill du vara med på vår resa mot att förbättra folkhälsan i Sverige? Werlabs växer ständigt och letar alltid efter smarta, kreativa och godhjärtade människor som tänker stort och tror på förändring.

Se lediga jobb