Om Werlabs

Werlabs i korthet

Werlabs ger individen möjlighet att få information om sina blodmarkörer samt följa dessa över tid, vilket ger viktig information om hälsan. Vi samarbetar med etablerade aktörer inom den svenska hälso- och sjukvården som Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och Aleris. Genom Werlabs får du som användare tillgång till en privat online-journal där du kan följa dina blodvärden över tid genom regelbundna tester. Werlabs är idag ledande på den skandinaviska marknaden med över 120 provtagningsställen.


Kunskap förändrar allt

Våra ledord är ”kunskap förändrar allt” och speglar vår tro på individens kapacitet att sätta sig in i komplex information för att förstå sin egen hälsosituation. Genom delaktighet och kunskap får individen ökad motivation att göra livsstilsförändringar för bättre hälsa på både kort och lång sikt.


Mission och vision

Werlabs mission är att ge individer bästa möjliga kunskap om hur de kan förbättra sin hälsa på både kort och lång sikt. Genom ökad kunskap om sin hälsa kan individen ta kontroll över sin hälsosituation och göra aktiva val för ett hälsosammare liv. Vår vision är ett friskare samhälle där individer har kunskap och motivation att själva ta ansvar för sin hälsa.


Villkor och riktlinjer


Bolagets ledning

Will Stoddart

Will Stoddart - CEO

Will har sin bakgrund i finansiell mjukvara och genomföranden a stora IT-projekt. Han har sedan många år varit enormt passionerad över evidensbaserad medicin med en betoning på fusionen av hälsa och teknologi. Will utbildade sig på University of Durham.

Dr. Rickard Lagerqvist

Dr. Rickard Lagerqvist -
Ansvarig läkare

Rickard är legitimerad läkare och grundare av Werlabs. Han är huvudansvarig för alla analyspaket samt granskning och råd baserat på provresultat. Rickard har tidigare drivit Beckomberga vårdcentral i Bromma och har en utbildning från Uppsala universitet. Han är specaliserad inom allmänmedicin.

Michael Bennich

Michael Bennich -
Marketing Manager

Michael har mångårig erfarenhet inom digital marknadsföring och har arbetat på företag som Keybroker, Tradedoubler och AOL. Michael har internationell erfarenhet i rollen som marknadschef för zoosk.com i San Francisco. Han har en fil. mag. i marknadsföring och en fil. kand. i systemvetenskap från Lunds Universitet.

Thomas Fly

Thomas Fly -
CTO

Thomas har tagit examen från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och utvecklar backend delen av Werlabs system, designar arkitekturen och förser länken till det existerande labbnätverket. Thomas är dessutom ansvarig för den privata journalen och dess säkerhet. Tidigare jobbade Thomas på Evry.

Nathalie Koo

Nathalie Ingrosso -
Customer Service

Nathalie är en utbildad undersköterska och Silviasyster. Hon har en lång praktisk erfarenhet av att ta blod då hon jobbade på en vårdcentral.

Niklas Palmstierna

Niklas Palmstierna -
Business Development

Niklas har tidigare erfarenhet från olika globala företag både inom produkt och tjänst sektorn såsom H&M och Whispr Group där han främst fokuserade på affärs- och marknadsföringsstrategier. Niklas tog sin kandidatexamen från Suffolk University där han studerade Internationell Ekonomi och Marknadsföring.

Simon Reinius

Simon Reinius -
Chairman of the Board

Simon har en finansiell bakgrund och påbörjade sin karriär på Investor AB där han jobbade med ABB och Electrolux. Simon var dessutom en av grundarna till Speed Ventures, en inkubator med focus på internet som hade kontor i 10 länder (såldes 2002).

Erik Wikström

Erik Wikström -
Board of Directors

Erik är en tidig pionjär i Internet orienterade företag och har spenderat hela sin karriär i industrin. Han var en av grundarna till Icon Medialab och är idag en av grundarna och CFO av Magine, ett företag som jobbar med Internet TV i flera länder.