Östrogentest

Östrogen är ett könshormon som finns hos både kvinnor och män, men i högre halter hos kvinnor. Östrogen är ett viktigt hormon som motverkar benskörhet och skyddar mot hjärt- och kärlsjukdom. Östrogenbrist kan leda till värmevallningar och torra slemhinnor under klimakteriet.

Om du är intresserad av att mäta låga Östrogennivåer och vill veta exakt hur låga dessa nivåer är rekommenderas inte detta test.

Werlabs kan inte ge personlig medicinsk rådgivning och den helhetssyn som kan behövas vid tolkning av hormoner. Om du behöver veta exakt hur det påverkar just din hälsa rekommenderar vi dig att göra testet i samråd med en läkare. Vid behandling med p-piller rekommenderas inte provtagning av Östradiol.

Notera att analysen av östrogen kan ta mellan 2-4 dagar, vilket innebär att det kan dröja några dagar innan du får dina resultat.

Hormoner

Östrogentest

Mäter dina östrogennivåer.

Ger dig insikt i hur din östrogenproduktion ser ut.

Upptäcker avvikelser som kan vara orsak till bland annat värmevallningar eller torra slemhinnor.

Vilka tester ingår i Östrogentest?

De här markörerna testas:

Hormonproduktionen följer menstruationscykeln. Detta blodprov bör tas under menstruationscykelns 2a-5e dag. Flera saker som är bra att tänka på inför provtagningen hittar du här.

  • Snabbt & smidigt blodprov på valfritt provtagningsställe
  • Konfidentiella resultat online i 'Min journal' via BankID
  • Ackrediterade samarbeten för blodprovstagning och analys
  • Legitimerad Werlabs-läkare kommenterar dina resultat

Varför ska du beställa Östrogentest (Östradiol)?

  • Du vill förbättra din livskvalitet. För dig som upplever symtom som värmevallningar och torra slemhinnor och vill förstå om dina östrogennivåer påverkar hur du mår.

Osäker på vilket test som passar för dina behov?

Prova vår testgenerator och låt oss hjälpa dig att vägleda dig på din hälsoresa.

Hitta testet för mig

eller

Se alla blodprov