Beställ

Så fungerar det

Det är tre enkla steg från beställning tills du får dina resultat.

1. Beställ

Välj vilken hälsokontroll du önskar göra och färdigställ din beställning. Sen skickas en elektronisk remiss automatiskt till provtagningsställen i Werlabs nätverk.

2. Ta ditt prov

Sök efter det provtagningsställe du önskar att ta ditt prov på. Observera att våra provtagningsställen har antingen drop-in (du kan gå när du vill under deras öppettider), eller krav på tidsbokning.

3. Få snabba svar

När analysen av din hälsokontroll är klar så kommer du få en utförlig och lättförståelig kommentar från Werlabs team av läkare. Då får du en notis via email och SMS som meddelar att du kan logga in på din journal och ta del av all information.

Osäker på vilket test som passar för dina behov?

Prova vår testgenerator och låt oss hjälpa dig att vägleda dig på din hälsoresa.

Hitta testet för mig

eller

Se alla blodprov

Om Werlabs

Werlabs grundades i Stockholm 2013 av allmänläkaren Rickard Lagerqvist efter att han konstaterat att många av de folksjukdomar som han dagligen behandlade sina patienter för hade kunnat förebyggas. Många patienter var alltså sjuka, helt i onödan! Ett blodprov hade däremot tidigt kunnat visa om dessa patienter befunnit sig i en riskzon för att drabbas av livsstilssjukdomar.

Idag erbjuder vi en mängd olika hälsokontroller till människor som proaktivt vill följa, förstå och förbättra sin hälsa. Du kan välja att göra din hälsokontroll på över 140 olika provtagningsställen, från Umeå i norr till Malmö i söder.

Våra tre principer

Se mer än spegeln visar

Aldrig förr har vi varit så intresserade av hälsa och träning. Problemet är att de bilder vi matas med från reklam, sociala medier eller vår egen spegelbild inte säger särskilt mycket om hur vi faktiskt mår. På insidan, där det räknas. Under ytan finns däremot mängder av indikatorer för hur en person mår och vilken kost och träning som passar. Nyckeln till välmående finns i dig snarare än i kvällstidningarnas löpsedlar.

Det finns inga hälsoknep

Det finns fler hälsometoder, dieter och mirakelkurer än vad som går att räkna. Problemet är att de ofta är kortsiktiga och gjorda för att ge snabba resultat. Vi tror på att skapa förändringar i livsstilen som går att upprätthålla över tid och därför är Werlabs startskottet för dig som vill vara proaktiv i arbetet med din hälsa. I tid och över tid.

Förebygg istället för att behandla

Många av våra vanligaste sjukdomar är livsstilsrelaterade och hade kunnat undvikas om de upptäcks i tid. Genom att regelbundet kontrollera din hälsa får du makten att så tidigt som möjligt upptäcka riskfaktorer och korrigera din livsstil för att undvika sjukdomar som exempelvis typ 2-diabetes.