Järnbristtest

Järnbristtest

495 kr

Järn är ett ämne som normalt sett tas upp av kroppen när vi äter. Järnet cirkulerar i kroppen men vi har också järn lagrat i organ och skelett. Järnbrist är vanligast bland yngre kvinnor, men den sanna förekomsten i sveriges befolkning är oklar och även andra grupper i befolkningen har järnbrist. Vanliga symptom på järnbrist kan vara trötthet, yrsel och hjärtklappning. Järnbristtestet ger dig en överblick över ditt järnvärde.

Vad kan Järnbristtest berätta för dig

  • Mäter dina järnvärden.

  • Ger dig en insikt om hur en eventuell brist kan påverka din allmänna hälsostatus.

  • Upptäcker brist som kan vara orsaken till trötthet, yrsel och hjärtklappning.

Vilka markörer testas?

Vad är Leukocyter (LPK)

Leukocyter (LPK) är ett prov som tas för att kontrollera antalet vita blodkroppar i blodet. De vita blodkropparna är viktiga för kroppens immunförsvar och har till uppgift att försvara oss mot angrepp från mikroorganismer exempelvis som bakterier eller virus.

Inför ditt besök

Fasta krävs inte innan provtagning

Testet måste tas innan kl 10 på morgonen

Så fungerar det

Välj hälsokontroll

Beställ den hälsokontroll som passar dig och dina mål bäst. Efter beställning får du information på mejl om hur du går vidare och väljer provtagningsställe.

Ta ditt test

Werlabs har ett nätverk med 200+ anslutna provtagningsställen där du kan välja tidsbokning eller drop-in för ditt blodprov. Information om vad du ska tänka på inför provtagning kommer på mejl.

Resultat

Dina resultat kommer till din digitala Werlabs-journal inom 2-4 arbetsdagar, granskat och kommenterat av en legitimerad läkare. Vissa tester kan ha längre svarstid.

Uppföljning

Vi rekommenderar att du gör regelbundna hälsokontroller för att upptäcka eventuella avvikelser i ett tidigt skede. Det ger dig bättre möjlighet att förebygga innan det krävs sjukvård och behandling.

Bra att veta

En digital remiss skickas till det Werlabs-anslutna provtagningställe som du har väljer när du aktiverar ditt test. Du kan gå direkt och göra din provtagning men observera att vissa provtagningsställen kräver tidsbokning.

Varför Werlabs

Varför Werlabs

Vi tror på vetenskap och vi vill att du ska känna dig trygg

  • Vi är registrerad vårdgivare hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg

  • Vi samarbetar med över 200 provtagningsställen runtom i hela Sverige

  • Vi samarbetar med tre ackrediterade lab - Synlab, Unilabs och Karolinska universitetslaboratoriet

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Vad händer när jag har beställt en hälsokontroll? Vårt läkarteam kommer att gå igenom dina resultat och ge dig en utförlig kommentar över helheten i din digitala journal. Du kan även gå igenom varje markör var för sig för att få tydligare information.