Ledvärkstest

Ledvärkstest

1 195 kr

Ledgångsreumatism är en autoimmun sjukdom som ofta börjar i lederna i händerna eller fötterna. Symtomen kan vara allt från svullna, värkande och varma leder till rodnad och morgonstelhet. Man kan också ibland känna en allmän sjukdomskänsla.

Vad kan Ledvärkstest berätta för dig

  • Mäter antikroppar förknippade med ledvärk, blodstatus och inflammation.

  • Ger dig en bild om din ledvärk har en underliggande autoimmun orsak.

  • Ger dig svar på om du eventuellt har ledgångsreumatism.

Vilka markörer testas?

Vad är Erytrocyter (EPK)

Erytrocyter (EPK) mäter antalet röda blodkroppar per liter blod och är således ett mått på koncentrationen av de röda blodkropparna i blodet. De röda blodkropparna har till uppgift att binda syremolekyler från inandningsluften i lungorna och transportera ut syret till kroppens alla delar, samt att återföra koldioxid tillbaka till lungorna för utandning.

Inför ditt test

  • Fasta krävs inte innan provtagning

  • Ta testet när som helst på dagen

Så fungerar det

Välj hälsokontroll

Beställ den hälsokontroll som passar dig och dina mål bäst. Efter beställning får du information på mejl om hur du går vidare och väljer provtagningsställe.

Gör ditt test

Werlabs har ett nätverk med 200+ anslutna provtagningsställen där du kan välja tidsbokning eller drop-in för ditt blodprov. Information om vad du ska tänka på inför provtagning kommer på mejl.

Resultat

Dina resultat kommer till din digitala Werlabs-journal inom 2-4 arbetsdagar, granskat och kommenterat av en legitimerad läkare. Vissa tester kan ha längre svarstid.

Uppföljning

Vi rekommenderar att du gör regelbundna hälsokontroller för att upptäcka eventuella avvikelser i ett tidigt skede. Det ger dig bättre möjlighet att förebygga innan det krävs sjukvård och behandling.

Bra att veta

En digital remiss skickas till det Werlabs-anslutna provtagningställe som du har väljer när du aktiverar ditt test. Du kan gå direkt och göra din provtagning men observera att vissa provtagningsställen kräver tidsbokning.

Varför Werlabs

Varför Werlabs

Vi tror på vetenskap och vi vill att du ska känna dig trygg

  • Vi är registrerad vårdgivare hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg

  • Vi samarbetar med över 200 provtagningsställen runtom i hela Sverige

  • Vi samarbetar med tre ackrediterade lab - Synlab, Unilabs och Karolinska universitetslaboratoriet

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Vad händer när jag har beställt en hälsokontroll? Vårt läkarteam kommer att gå igenom dina resultat och ge dig en utförlig kommentar över helheten i din digitala journal. Du kan även gå igenom varje markör var för sig för att få tydligare information.