Njurprov

Njurprov

345 kr

Njurarna utför en mängd viktiga uppgifter i kroppen som till exempel att filtrera blodet och producera urin. Om de inte fungerar som de ska kan det leda till svullnad, högt blodtryck, trötthet och illamående. Orsakerna till problem med njurarna kan vara ärtfliga njursjukdomar, diabetes, obehandlad urinvägsinfektion eller högt blodtryck.

Vad kan Njurprov berätta för dig

  • Mäter viktiga njurmarkörer.

  • Ger dig insikt i hur dina njurar mår.

  • Upptäcker om du har en tendens till försämrad njurfunktion som i sin allvarligaste form kan vara njursvikt.

Vilka markörer testas?

Vad är Kreatinin

Provet mäter nivån av ämnet kreatinin i blodet och är ett mått på hur bra njurarna fungerar. Kreatinin är en nedbrytningsprodukt av kreatinfosfat som finns i muskelmassa. Kreatinin utsöndras normalt i jämn takt via njurarna, men om dessa inte fungerar optimalt så ansamlas kreatininet i blodet och mätvärdet stiger.

Inför ditt test

  • Fasta krävs inte innan provtagning

  • Ta testet när som helst på dagen

Så fungerar det

Välj hälsokontroll

Beställ den hälsokontroll som passar dig och dina mål bäst. Efter beställning får du information på mejl om hur du går vidare och väljer provtagningsställe.

Gör ditt test

Werlabs har ett nätverk med 200+ anslutna provtagningsställen där du kan välja tidsbokning eller drop-in för ditt blodprov. Information om vad du ska tänka på inför provtagning kommer på mejl.

Resultat

Dina resultat kommer till din digitala Werlabs-journal inom 2-4 arbetsdagar, granskat och kommenterat av en legitimerad läkare. Vissa tester kan ha längre svarstid.

Uppföljning

Vi rekommenderar att du gör regelbundna hälsokontroller för att upptäcka eventuella avvikelser i ett tidigt skede. Det ger dig bättre möjlighet att förebygga innan det krävs sjukvård och behandling.

Bra att veta

En digital remiss skickas till det Werlabs-anslutna provtagningställe som du har väljer när du aktiverar ditt test. Du kan gå direkt och göra din provtagning men observera att vissa provtagningsställen kräver tidsbokning.

Varför Werlabs

Varför Werlabs

Vi tror på vetenskap och vi vill att du ska känna dig trygg

  • Vi är registrerad vårdgivare hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg

  • Vi samarbetar med över 200 provtagningsställen runtom i hela Sverige

  • Vi samarbetar med tre ackrediterade lab - Synlab, Unilabs och Karolinska universitetslaboratoriet

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Det du behöver veta för att förstå din hälsa

Vad händer när jag har beställt en hälsokontroll? Vårt läkarteam kommer att gå igenom dina resultat och ge dig en utförlig kommentar över helheten i din digitala journal. Du kan även gå igenom varje markör var för sig för att få tydligare information.