Pollenallergi-test

30% av Sveriges befolkning är pollenallergiker. Misstänker du att du är allergisk mot pollen och har besvär med nysningar, rinnande näsa, klåda i näsa och ögon eller känner att din andning är påverkad? Då finns det risk att du kan vara allergisk mot gräs- eller trädpollen.

Pollenallergi-test

995 kr

  • Testa dig för gräs- och trädpollenallergi
  • Beställ med email eller BankID

Mer information

När kroppens immunsystem kommer i kontakt med pollen kan det bildas så kallade allergiantikroppar, IgE. Med Werlabs gräs- och trädpollenallerigtest kan man se som det finns IgE-antikroppar mot de vanligaste gräs- och trädsorterna i Sverige.

Vi erbjuder en omfattande gräspanel med vårbrodd, eng rajgräs, timotej, råg och luddtåtel samt en omfattande trädpanel med björk, hassel, al, sälg, vide och ek. Är testet positivt är man allergisk mot någon av de ingående allergenerna.

Man kan inte ställa diagnosen pollenallergi bara via ett blodtest, utan man måste samtidigt ha symtom. Ett allergitest kan hjälpa dig att urskilja om dina symtom beror på en långdragen förkylning eller allergi.

Huvudprincipen är att försöka undvika det allergiframkallande ämnet så gott det går. I flera fall räcker receptfria allergiläkemedel för att minska besvären. Ibland är dock besvären så allvarliga att receptbelagda läkemedel kan behövas, då behöver vårdcentralsläkare kontaktas för bedömning.

Vilka tester ingår i Pollenallergi-testet?

Så fungerar Werlabs

Tre enkla steg för att ta reda på hur du mår på insidan, där det räknas.

Beställ

Beställ din hälsokontroll med e-post eller BankID.

Ta ditt prov

Välj provtagningsställe och ta ett vanligt blodprov.

Få snabba svar

En utförlig läkarkommentar medföljer dina provsvar.