Testimonial image

Alexander Zetterman

Alexander Zetterman, 26, har varit en av Sveriges mest lovande hoppryttare sedan barnsben. Nu har han etablerat sig i världseliten, men är långt ifrån nöjd.

Tillsammans med resten av sitt team, Springfield Showjumpers, har Alexander rönt stora framgångar internationellt. Han har varit en del av Sveriges hopplandslag sedan han var tolv år, har tävlat i 15 Nations Cup och deltagit i 10 EM- och VM, och har närmare 20 000 tävlingar på sin meritlista. Själv tycker han att han har mycket kvar att göra.

– Det spelar ingen roll hur mycket du har åstadkommit, du kommer alltid vilja uppnå mer. Det är en konstant strävan utan slut. Medaljer, troféer och pengar är materiella ting, men det är vägen till framgång som betyder något och som är mest uppfyllande, säger han.

– Även om konkurrens är bra för att du ska pusha dig själv till nya nivåer så är det i slutändan du själv som avgör om du kommer vara bättre idag än vad du var igår.

”Varje dag försöker jag att utvecklas och förbättras genom nya arbetssätt och tekniker."

Med sin bas i både Sverige (Springfield Farm North) och USA (Springfield Farm South) kan Alexander förbereda sig och sina hästar på bästa sätt året om, oberoende av väder och klimat. Vinterhalvåret spenderar han med resten av teamet i Wellington i Florida – en stad som erbjuder såväl ett gynnsamt klimat som spännande affärsmöjligheter.

– Wellington är som Wall Street för ridsport, en extremt konkurrensutsatt plats inom hoppning ur såväl ett sportsligt som affärsmässigt perspektiv, konstaterar Alexander.

I Wellington genomförs årligen också den så kallade ”Winter Equestrian Festival”, ett flerdagsevenemang men mängder av shower och tävlingsklasser som ger alla typer av hästar och ryttare en möjlighet att lära och utvecklas.

– Hästarna lär sig mer här under tre månader än vad de skulle göra på sex eller tolv månader i Europa, menar Alexander.

Till sommaren återvänder Alexander till Sverige med ett stall av tränande och trimmade hästar redo för de Europeiska tävlingarna under sommarhalvåret. Läget nära kontinenten och Köpenhamns flygplats gör basen i Skåne till en optimal plats för den Europeiska tävlingssäsongen.

”Ett ovärderligt verktyg för mig som toppatlet, som hela tiden måste vara oerhört noga med min fysik och hälsa."

Sedan ett tag tillbaka använder Alexander Werlabs för att hålla koll på sin hälsa och fysiska status, och menar att Werlabs hälsokontroller via blodanalys utgör en vital del av hans förberedelser inför tävlingar året om.

– Varje dag försöker jag att utvecklas och förbättras genom nya arbetssätt och tekniker. Oavsett om det gäller min egen teknik, mina hästar, mina affärer, mina sponsorer, mitt team, min träning eller min kost så vill jag ha det bästa för att jag ska kunna uppfylla min mål och fortsätta tillhöra ridsportseliten.

– Werlabs erbjuder en snabb och smidig tjänst som gör att jag på ett enkelt sätt kan följa min hälsostatus över tid och anpassa träning och kost för att optimera mina träningsförberedelser. Det är ett ovärderligt verktyg för mig som toppatlet, som hela tiden måste vara oerhört noga med min fysik och hälsa. Werlabs tester ger mig konkreta och tydliga svar - blodet visar verkligen hur jag mår på insidan.

– Alexander är ytterligare en av Werlabs fantastiska ambassadörer. På ett föredömligt sätt tar han hand om sin hälsa i sin strävan mot nya framgångar. Vi väldigt nöjda med att Alexander väljer Werlabs för sina hälsokontroller och vi gläds åt att allt fler tar kontroll över sin på samma sätt som han gör, säger Will Stoddart, VD på Werlabs.