Testimonial image

Mål: springa maraton

37-åriga Jakob har tidigare utövat många bollsporter men förra året fastnade han för långdistanslöpning. Nu har han siktet inställt på att springa ett maraton och Werlabs hjälper honom på vägen dit.

– Långdistanslöpningen utmanar mig på ett helt nytt plan eftersom mycket är mentalt, säger Jakob. Jag får pressa mig själv varje löptur för att fortsätta springa fast det är jobbigt.

Löpning består inte bara av mental träning och rätt löpteknik, utan kroppen behöver ha goda förutsättningar för att kunna prestera optimalt. Järnvärdet är särskilt viktigt vid träning eftersom det påverkar kroppens syreupptagningsförmåga men även andra blodparametrar spelar stor roll.

– Jag valde att göra Hälsokontroll XL hos Werlabs för att få koll på vissa värden inför den här satsningen. En parameter som kändes särskilt viktig för mig att hålla koll på var just järnvärdet eftersom det påverkar mig fysiskt.

Werlabs hjälper Jakob mot målet

Jakobs resa mot hans mål har redan börjat och Werlabs hälsoanalyser är en viktig del i den. Regelbundna analyser och uppföljningar gör att kan få en tydlig bild av sina värden över tid.

– Mitt mål är att springa Stockholm Maraton och resan dit innefattar Werlabs, säger Jakob. Werlabs hälsoanalys gör att jag förstår effekten på min kropp när jag nu börjar träna hårdare och det kan hjälpa mig att se om jag behöver göra några förändringar i min kost för att kunna öka min prestation.

Jakob heter egentligen något annat och hans berättelse och åsikter är hans egna.