Testimonial image

”Nu vet jag att mina nivåer av vitaminer och mineraler ligger bra”

Linn hade under det senaste året valt att lägga om sina träningsrutiner och sitt kostschema och ville veta om hon var på rätt spår. Werlabs Hälsokontroll XL gjorde att hon fick en helhetsbild av sitt hälsotillstånd via ett enkelt blodprov.

För ungefär ett år sedan kände Linn att det var dags att komma igång med träningen. Ambitionen var att börja träna mer regelbundet och hon köpte gymkort för att både kunna styrketräna och gå på gruppass. Hon ville ändra på sin vardag och få till bra träningsrutiner.

– Jag hade tränat tidigare men var dålig på att ha ett regelbundet träningsschema, säger Linn. Därför bestämde jag mig för att ta tag i det och köpte ett gymkort som erbjöd både gruppträning och individuell träning. På gymmet blev jag tipsad om Werlabs och gjorde en hälsokontroll XL. Svaren kom jättesnabbt och det mesta var grönt men jag hade brist på folat och lågt D-vitamin. Jag hade även högt blodsocker vilket inte var så roligt. Men det gav mig motivation att prioritera träningen och lägga om kosten på allvar.

”Jag ville se hur min livsstilsförändring påverkat min kropp”

I samband med hennes ökade, regelbundna träningsrutin valde hon att se över sin kost. Linn valde att byta ut rött kött mot kyckling och fisk, och byta de stora mängderna kolhydrater till mindre portioner och öka upp grönsaksintaget. Hon valde också att fördela måltiderna jämnt under dagen och få in ett mellanmål på eftermiddagarna.

– Eftersom jag också la om min kost så förändrades min ämnesomsättning och egentligen hela mitt vardagliga liv. De levnadsmönster jag haft innan försvann och jag kände att jag ville se hur min livsstilsförändring påverkat min kropp.

”Nu vet jag att jag inte har några allvarliga vitamin- eller mineralbrister”

Sex månader efter Linns förändring valde hon därför att göra hälsokontoll igen. Analysen visade att alla hennes analyserade värden var normala. Jag hade höjt mina nivåer av både folat och d-vitamin och jag hade lyckat sänka mitt blodsocker ordentligt.

– Nu vet jag att jag inte har några allvarliga vitamin- eller mineralbrister och att blodsockret är lägre än innan känns jättebra, säger Linn. Den stora förändringen jag gjorde måste ha varit precis rätt för min hälsa eftersom mina värden är så bra idag. För att hålla koll på att min nya livsstil fortfarande passar min kropp kommer jag göra analysen varje år.

Linn heter egentligen något annat och hennes berättelse och åsikter är hennes egna och i hennes fall berörde resultaten flera hälsoområden.