Testimonial image

Jag hade brist på B12 och B9, det är vanligt hos vegetarianer

Mia blev vegetarian för ett år sedan och har sedan dess varit osäker på om hon verkligen får i sig allt kroppen behöver nu när de animaliska produkterna uteslutits. En hälsoanalys via blodprov hos Werlabs gjorde att hon fick koll på läget.

– Att sluta äta kött var naturligt för mig men det var såklart en stor omställning för kroppen och en utmaning gällande matplaneringen, säger Mia. Det är svårt att endast laga vegetarisk mat sju dagar i veckan när man växt upp i en familj som älskar kött.

Werlabs visade Mias näringsbrist

För att ta reda på om Mia fick i sig tillräckligt med näringsämnen genom den vegetariska kosten valde hon att göra en snabb och enkel hälsoanalys via blodprov. Hon beställde sitt test på Werlabs hemsida och dagen därpå gick hon till en provtagningsenhet. Dagen efter hade hon fått alla provsvaren och en kommentar av en läkare.

– Analysen visade att jag hade brist på B12 och B9 (folsyra reds. anm.), det är vanligt hos vegetarianer eftersom de främst finns i animaliska produkter, säger Mia. Så det var bra att jag blev uppmärksammad på att min kost inte gav mig alla vitaminer jag behöver.

Förändrade kosten efter provsvaren

När Mia fick tillbaka sitt resultat tog hon reda på vilka livsmedel som innehöll det hon saknade och fick därefter justera sitt kostintag för att få med allt.

– Nu när jag vet vad jag saknar har jag gjort förändring i kosten så att jag inte ska missa något, säger Mia. Men för att se till så att jag verkligen lyckats kommer jag att följa upp mina värden genom en ny hälsoanalys hos Werlabs igen om sex månader.

Mia heter egentligen något annat och hennes berättelse och åsikter är hennes egna.