Testimonial image

”Jag behövde hjälp, annars skulle jag inte orkat länge till”

Sabina brottas med svåra minnen från sin barndom och behövde hjälp för att klara sin situation. En hälsoanalys från Werlabs och en trauma-behandling gör att hon nu känner större kontroll över sitt välmående och sin framtid.

Ett roligt arbete som frisör, många vänner och whippet-hundarna Bella, Nova och Vanja. Utifrån sett är Sabina, 25, en lyckligt lottad tjej med många plus på livskontot. Men djupa skuggor från uppväxten har blivit allt svårare för Sabina att hålla ifrån sig.

– Jag är ett maskrosbarn med en mycket otrygg barndom. Ändå har jag aldrig pratat om allt som hände under de där åren utan försökt röra mig bort från alla sådana minnen. För ungefär 1,5 år sedan kom allt ikapp mig och jag gick in i en djup depression. Men först förstod jag inte riktigt vad det var som hände utan trodde att det kunde vara något i min kropp som inte stod rätt till.

”Jag fick något som nästan liknade blackouter”

De första tecknen på Sabinas depression var en trötthet som inte gick att sova bort. All energi försvann och hon kunde sova 16 timmar, vakna men inte känna sig utvilad. Ett besök på vårdcentralen med erbjudande om att vara sjukskriven ett par veckor kändes inte som rätt väg. Samtidigt mådde Sabina bara sämre.

– Mina symptom förvärrades och jag fick något som nästan liknande blackouter. Det kändes som att jag steg för steg förlorade greppet. Hela tiden skötte jag mitt jobb och mina kunder som betyder jättemycket för mig. Men så här efteråt förstår jag inte hur det gick till.

Lagom till att adventsstjärnorna tändes 2016 tappade Sabina fotfästet. Hon såg ingen utväg ur sin förtvivlan men någonstans i henne fanns ändå en stark vilja.

– Jag fick en blackout och vet inte riktigt vad som hände. Jag skickade ett nödmeddelande till en vän om att jag behövde hjälp, annars skulle jag inte orkat länge till. Hon skyndade sig hem till mig och det blev min räddning.

”Den kunskap jag har nu är en stor lättnad för mig”

Sabina stannade ett par dagar på en psykiatrisk avdelning. När hon kom hem berättade en kund på salongen om Werlabs hälsoanalyser som ett bra sätt att få kunskap om sin fysiska hälsa. I januari gjorde Sabina en hälsoanalys hos Werlabs och resultaten blev en vändpunkt.

– Provsvaren visade att mina värden var som de ska, och jag förstod att mina symptom inte var kopplade till en fysisk obalans i kroppen. Informationen var så bra presenterad och kunskapen jag har nu är en stor lättnad för mig. Om drygt en månad ska jag börja en trauma-behandling som psykiatrin gav mig remiss till. Det ser jag verkligen fram emot, säger Sabina.

Berättelsen och åsikterna är Sabinas egna.