Testimonial image

“Följ dina drömmar och ta ansvar för ditt välmående”

Efter ett omvälvande sjukdomsbesked bestämde sig Fabian Bolin för att söka den balans han längtat efter. I dag mår han bättre än någonsin tidigare och följer noga sin hälsa med Werlabs hälsoanalyser.

John Lennon skrev att ”livet är det som händer när vi planerar för annat”. Han kunde skrivit om Fabian Bolin. Killen som levde ett händelserikt liv i London, med siktet inställt på och resan bokad till Los Angeles. Killen som känt sig hängig i några veckor och sökt läkare. Bara för att få beskedet som alla fasar för.

– Läkaren berättade att jag hade cancer, akut lymfatisk leukemi eller ALL, och skulle räkna med 2,5 års behandling. Han berättade också att jag med allra största sannolikhet skulle överleva, säger Fabian drygt 1,5 år senare.

Mitt i det omtumlande beskedet och alla förändringar som det förde med sig kände Fabian något som förvånade honom; en känsla av lugn och tillförsikt inför tanken på nya möjligheter. Han såg tillbaka på livet inom banking, som han senare lämnade för att göra verklighet av drömmen om att bli skådespelare. Yrken som kan tyckas väldigt olika men Fabian drogs till en både fart- och riskfyllda arbetsmiljön som är förknippad med båda branscherna.

– Under ett ganska stort antal år hade mitt liv varit väldigt intensivt. Från krävande studier i Stockholm, vidare till åren i London där jag arbetat i tuffa branscher, festat mycket och rent allmänt haft svårt att landa och koppla av. När jag satt där i läkarens rum kände jag att nu får jag chansen att förändra mitt liv och hitta den livsbalans som jag har saknat.

”Mitt mindset har alltid varit att fokusera på mina mål”

För att hitta harmoni och hälsa rannsakade Fabian sina tidigare val. Vad kunde han göra annorlunda för att må så bra som möjligt? Svaret bestod av flera delar.

– Jag bestämde mig tidigt för att inte låta cancern definiera mig. Mitt mindset har alltid varit att fokusera på mina drömmar och mina mål och det var självklart för mig att hålla fast vid det. För att skapa en god livsbalans har jag satsat på träning, lagt om kosten och lärt mig mer om dess betydelse för min hälsa. Jag sover mer och arbetar heltid med WarOnCancer som jag brinner för. Jag har hittat min mening med allt som hänt.

Att lägga om sin livsstil har krävt mycket arbete och engagemang från Fabian. Han har på egen hand läst sig till mycket av de kunskaper han behövt för att leva sunt och ta ansvar för sin hälsa.

– Det är till exempel väldigt viktigt för mig att ha så starkt immunförsvar som möjligt. Medan jag läste och lärde insåg jag bland annat att det inte räcker med bra livsmedel för att få i mig alla de vitaminer och mineraler som min kropp behöver. Det blev en resa i sig att bättre förstå näringslära.

”En fantastisk känsla och ett ovärderligt besked”

Systematisk som han är var det också självklart att följa livsstilsförändringarna med Werlabs hälsoanalyser.

– Från beskedet tog jag väl hand om mig och det bekräftades ett år senare av det första provresultatet från Werlabs. Alla värden visade att min kropp och mitt immunförsvar låg på högsta möjliga nivå. Det var en fantastisk känsla och ett ovärderligt besked. Nu gör jag en hälsoanalys ungefär var sjätte månad för att veta att mina blodvärden är okej. Jag önskar att jag hade levt så här mycket tidigare.

”Min kropp skrek efter förändring”

Fabian Bolin har samlat alla sina kunskaper om ett hälsosamt liv på den globala sociala medieplattformen WarOnCancer.com, med visionen att revolutionera synsättet på cancer där fokus läggs på styrkan hos de som bekämpar sjukdomen.

Fabian beskriver det som en verktygslåda för personer som lever med cancer. Här delar han och andra med sig av sina erfarenheter med fokus på att hitta sin egen kraft och känsla av kontroll.

– Mitt bästa råd är följ dina drömmar och ta ansvar för ditt välmående. Hela min kropp skrek efter förändring men det tog ett cancerbesked för mig att lyssna. I dag mår jag fysiskt och psykiskt bättre än jag någonsin gjort tidigare, säger Fabian Bolin.

Berättelsen och åsikterna är Fabian Bolins egna.