Testimonial image

Mikaelas nya livsbalans

Werlabs blodanalys är nyckeln till Mikaelas nya livsbalans. Med koll på TSH, T3 och T4 kan hon se framåt igen efter år av trötthet.

Mikaela har under hela sitt liv varit högpresterande, både på jobbet och privat. Från att ha varit en person med fem bollar i luften samtidigt började hon nu inte mäkta med tempot längre. Ständig trötthet och brist på energi började bli ett faktum. Hemma skulle det hämtas och lämnas på dagis, packas mellanmål och hålla koll på barnens utflykter och aktiviteter. Att balansera livspussel med jobb började bli en omöjlighet.

”Jag hade så dåligt samvete av att inte räcka till, varken på jobbet eller hemma”

En efterlängtad semester i Spanien med familjen skulle ändra på detta. Mikaela trodde att vila var svaret men efter resan kände hon sig ännu tröttare än innan.

– Jag kunde sova hur mycket som helst men kände mig ändå aldrig utvilad. Och jag hade så dåligt samvete av att inte räcka till, varken på jobbet eller hemma. Jag kände mig inte lika glad och hade inte alls samma energi. När jag kom hem från jobbet var jag helt slut och orkade inte ens leka med barnen, beskriver Mikaela.

Mikaela tänkte att hon behövde hitta bättre balans och började därför med både yoga och meditation. Hon började äta mer vegetarisk, undvika gluten samt ta extra järn och D-vitamin men märkte ingen förbättring.

– När jag träffade mina vänner så var jag knappast ensam om att känna mig sliten men skillnaden var att jag som alltid haft mest energi nu var den som hade minst. Jag kände mig inte som mig själv, berättar Mikaela.

”Jag känner att livet har återvänt”

En vän föreslog att Mikaela borde göra ett blodprov för att se till att allt stod rätt till och tipsade då om Werlabs. Hon gjorde då Hälsokontroll XL som gav utslag på sköldkörtelhormon. Mikaela hade förhöjda TSH-värden och lågt T4. Kunde det verkligen vara så enkelt? Några blodprover och sedan ett konkret svar?

Mikaela gick även till vårdcentralen (för en andra åsikt) där även de konstaterade att hon troligtvis led av underproduktion av sköldkörtelhormon – hypotyreos – och skickade henne till labbet för fler blodprover. Vid återbesöket gick de igenom provsvaren tillsammans och Mikaela fick något som kallas Levaxin utskrivet. Till en början låg dos, som man sedan ökade något men nu känner hon att medicineringen fungerar bra.

”Ta eget ansvar för din hälsa”

– Jag känner att livet har återvänt och jag är så glad att jag hittade orsaken till den trötthet som legat som en våt filt över mitt liv senaste åren. Tidigare kom jag inte iväg och tränade och när jag väl gjorde det orkade jag knappt någonting. Nu mår jag bättre än någonsin och missar varken ett träningspass eller lek med barnen i onödan.

För Mikaela är det viktigt att behålla kontrollen över sin hälsa och noga följa sina värden. Var tredje månad gör hon Werlabs sköldkörteltest för att mäta nivåerna av TSH, T3 och T4. Hon har några goda råd till alla andra som känner igen sig i hennes berättelse.

– Ta eget ansvar för din hälsa och gör blodanalyser så vet du precis hur dina värden ligger till, avslutar Mikaela.

Berättelsen och åsikterna är Mikaelas egna och hennes berättelse pekar på ett av alla Werlabs hälsoområden