Våra tester

Werlabs erbjuder hälsoanalyser via blodprov. Vi har över 120 provtagningsställen i samarbete
med den svenska sjuk- och hälsovården. Våra läkare granskar alla svar och skriver en kommentar.

I listan nedan har vi analyspaket och enskilda tester. De flesta av våra användare beställer
Hälsokontroll XL och följer sedan upp med ett specifikt test. Välj den analys som passar dig.


 1. Vår mest omfattande hälsokontroll med 32 hälsomarkörer. Paketet ger en genomgripande överblick för dig som vill ta ansvar för din hälsa och förstå eventuell sjukdomsrisk eller bestående symptom som trötthet, energilöshet och nedstämdhet.

 2. Hälsokontroll Large ger en god överblick med 30 hälsomarkörer. För dig vill förstå om du är i riskzonen för vissa livsstilssjukdomar. Förutom innehållet i Hälsokontroll Bas får du ytterligare hälsomarkörer inom bl a hjärt- och kärlsjukdom, vitaminer och testosteron.

 3. Hälsokontroll Bas är vårt grundpaket med 18 hälsomarkörer. För dig som vill få en överblick och förstå hur ditt blodvärde, blodsocker och kolesterol ligger till.

 4. För att uppmärksamma vikten av god folkhälsa har vi tagit fram ett Folkhälsopaket. Det fokuserar på tre vanliga folksjukdomar: diabetes, blodfettsrubbningar och sköldkörteldysfunktion.

 5. För dig som vill se hur din hälsa utvecklas och kontinuerligt hålla koll på dina hälsomarkörer över tid. Kvartalspaketet består av 4 st Hälsokontroll XL och 4 st Kortisoltest som genomförs var tredje månad under loppet av ett år.

 6. Colting-paketet är för dig som vill få koll på din hälso- och träningsstatus. Paketet passar dig som vill optimera exempelvis ämnesomsättning, syreupptagningsförmåga och muskeluppbyggnad.

 7. Karin Björkegren Jones-paketet är för dig som vill förstå hur din sköldkörtel och dina hormoner påverkar ditt välmående. Sköldkörtel- och hormonbesvär är ett stort problem för framförallt kvinnor, och kan leda till diffusa symtom som nedstämdhet, trötthet och oro.

 8. Binjurarna producerar olika hormon som kortisol, adrenalin och DHEAS, vilka kan påverka ditt upplevda välmående. Förändrade värden kan göra att du känner dig energilös, deprimerad och har svårt att känna dig pigg.

 9. Över 400 000 svenskar har problem med sköldkörteln. Sköldkörtelrubbning kan utlösas vid graviditet eller i klimakteriet. Symtom inkluderar trötthet, nedstämdhet, och viktförändring.

 10. Sköldkörteltest XL ger en omfattande bild av hur din sköldkörtel fungerar och analyserar dessutom antikroppar för att fånga upp specifik autoimmun sjukdom som förklaring till en sköldkörtelrubbning.

 11. Vitaminer och mineraler är nödvändiga för många av kroppens funktioner, bl a immunförsvaret. Analysen innehåller bl a homocystein, vitamin B12, D-vitamin, zink, magnesium, järn och blodstatus. Se om du får i dig tillräckligt.

 12. Zinkbrist kan leda till symtom som torr hud, nedsatt immunförsvar och sårläkning.

 13. D-vitaminbrist är vanligt i de nordiska länderna under vinterhalvåret, och kan leda till trötthet och känslor av nedstämdhet. Se om du får i dig tillräckligt.

 14. Folat kallas även folsyra eller Vitamin B9. Kroppen behöver folat för att bilda röda blodkroppar. Folatbrist kan medföra nedsatt känsel, sämre reflexer och även orsaka anemi som kan ge leda till trötthet.

 15. Brist på vitamin B12 kan leda till trötthet och domningar. Låga nivåer kan bero på tarminflammation, vegetarisk kost eller celiaki. Se om du får i dig tillräckligt av vitamin B12.

 16. Järn är viktigt för att kroppen ska kunna bilda nya röda blodkroppar. Järnbrist kan innebära att du snabbt blir trött, får yrsel eller hjärtklappningar.

  Personer som inte äter kött kan ligga i riskzonen eftersom det är en av våra viktigaste källor för järn.

 17. Kortisol är ett stresshormon som påverkar blodsockret, immunförsvaret och nedbrytningen av fett i kroppen.

 18. IGF-1 är ett tillväxthormon som påverkar cellernas tillväxt. Förändrade C-Peptid-värden kan vara relaterat till typ-2 diabetes.

 19. Låga nivåer av testosteron kan ge minskad sexlust, trötthet och nedstämdhet hos både män och kvinnor.

 20. Testosterontest XL inkluderar utöver testosteron även analys av PSA och blodstatus.

 21. Ett PSA-test kan tidigt indikera risken för prostatacancer. Innan man tar ett PSA-test rekommenderar vi att ni läser Socialstyrelsens riktlinjer.

 22. Blodstatus kan visa om du har blodbrist och B-cellerna kan ge indikation på immunförsvarets funktion.

 23. Glutenintolerans eller celiaki kan ge magbesvär som diarré och i förlängningen leda till näringsbrist. I Sverige beräknas 1–2 procent vara glutenintoleranta.

  Ta reda på om du är glutenintolerant.

 24. Ett högt blodsocker kan vara orsak till bl a typ-2 diabetes. Detta test ger dig en indikation på risken att utveckla typ-2 diabetes, vilket i förlängningen kan leda till hjärt- och kärlsjukdom.

 25. Blodsockertest XL analyserar förutom kort- och långtidsblodsocker även test relaterat till insulinproduktion.

 26. Progesteron är ett kvinnligt könshormon som påverkar fertilitet och ägglossningen.

 27. Denna analys kombinerar två viktiga hormoner med koppling till fertilitet. I klimakteriet sjunker östrogennivån vilket kan ge humörsvängningar och värmevallningar. FSH är ett hormon som stimulerar utvecklingen av könsceller.

 28. Östrogen är bra för immunförsvaret och minnet, motverkar benskörhet och skyddar mot hjärt- och kärlsjukdom. Pendlande nivåer kan ge värmevallningar och humörsvängningar, bl a vid klimakteriet.

 29. Detta är för dig som vill få koll på din fertilitet. För dig som vill veta din fertilitetsstatus oavsett om du planerar en graviditet nu eller i framtiden.

 30. Genom att mäta nivån av hormonet HCG går det att bekräfta graviditet i ett tidigt skede.

 31. Hjärt- och kärlsjukdom är en av de vanligaste dödsorsakerna idag. Höga blodfetter och högt blodsocker är riskfaktorer för att utveckla hjärt- och kärlsjukdom och typ-2 diabetes.

 32. För dig som vill förstå om du är i riskzonen för att utveckla skrumplever, vilket kan bero på hög alkoholkonsumtion och en hög andel fett i levern.

 33. Njurarna utför en mängd uppgifter i kroppen som att filtrera blodet och producera urin. Njursvikt kan ge svullnad, högt blodtryck, trötthet och illamående.

 34. Ledgångsreumatism är en inflammatorisk sjukdom som ofta börjar i leder i händer och fötter. Symptomen brukar vara svullna, värkande, värmeökade och rodnade leder. Man kan också uppleva morgonstelhet som blir bättre under dagen samt ibland allmän sjukdomskänsla.

 35. Allergitest för mat, pälsdjur och pollen.

  Allergitest XL ger dig ett omfattande paket som testar allergier mot björkpollen, pälsdjur och födoämnen.

 36. Allergitest för komjölk, ägg, vete, soja och jordnöt

  Matallergi kan ge olika besvär från magont till andningsproblem. Genom att veta vad du är allergisk mot har du möjlighet att undvika detta i kosten.

 37. Allergitest för hund, katt, häst och gåsfjäder

  Misstänker du att du är allergisk mot vissa pälsdjur? Symtom kan inkludera kliande och röda ögon, täppt eller rinnande näsa samt nysningar.

 38. För dig som vill förstå hur din alkoholkonsumtion påverkar din hälsa och få värdefull information vid eventuell behandlingsuppföljning.